Buffer یا بافر در حافظه RAM ناحیه ای است که برای ذخیره سازی اطلاعات موقت مورد استفاده قرار میگیرد. احتمالاََ متوجه شده اید که وقتی دستورات زیادی را با تایپ کردن پشت سر هم در کیبورد در زمان هنگ کردن کامپیوترتان به کامپیوتر صادر میکنید بعد از چند ثانیه منتظر ماندن دستورات شما به ترتیب اجرا خواهند شد. این به این خاطر است که دستوراتی که با فشردن کلید های کیبورد به کامپیوتر میدهید در حافظه ای به نام Buffer در حافظه RAM سیستم ذخیره میشود تا بعد از رفع شدن هنگی سیستم پردازنده بتواند آن دستورات را پردازش کرده و بعد از پردازش در حافظه RAM قرار دهد تا نتیجه اجرای دستورات برای شما قابل نمایش باشد.
برخی از برنامه ها در سیستم به شما این امکان را میدهند تا قبل از اینکه آنها را در هارد دیسک ذخیره کنید بتوانید برای ذخیره سازی اطلاعات موقتی در حافظه برای خودتان Buffer ایجاد کنید . Buffer ها یا بافر ها نقش مهمی در اجرا شده دستورات تان با سرعت زیاد دارد بطوریکه وقتی شما چندین کلید را در کیبورد به صورت پشت سر هم میفشارید دستورات حاصل از فشردن کلید ها در کیبورد به صورت لحظه ای در بافر ذخیره میشود تا CPU بتواند آنها را از حافظه بافر فراخوانی کرده و آنها را اجرا کند. علاوه بر کامپیوتر ها ، پرینتر ها ، مودم ها و سایر دستگاه ها نیز برای خودشان حافظه Buffer دارند.
اگر دستگاه پرینتر شما حافظه Buffer نداشته باشد کامپیوتر شما در واحد زمان اطلاعات خیلی کمی میتواند به پرینتر ارسال کند تا پرینتر بتواند آنها را بلافاصله پردازش کند و پاسخ کامپیوتر را به صورت خروجی مناسب بدهد با وجود یک Buffer کامپیوتر میتواند اطلاعات را تقریباََ با تمام سرعت خود ارسال کند تا آنجا که حافظه بافر پر شود. این اطلاعات توسط پردازشگر پرینتر از حافظه بافر پرینتر به ترتیب فراخوانی میشود و سپس خروجی مناسب به کامپیوتر ارسال میشود.
نویسنده : امیرحسین کریم پور
منبع : ITPRO